Wandeling van de Eau Noire en de Viroin

Geologische en pedologische Wandelingen in de provincie Namen
First Edition

Editorial coordination by Vincent Hallet

Waag je in de Calestienne om zijn grotten, afgronden en kalkstenen grasvelden te ontdekken... De 25 observatiepunten op dit 20 km lange circuit, waaronder de uitzonderlijke Fondry des Chiens, zijn verdeeld in 2 lussen vanaf het dorp Nismes, die elk 4 tot 5 uur duren. De westelijke lus is 9 km lang en telt 17 stopplaatsen. U ontdekt er de Eau Noire, de grotten van Neptunus, de Tienne du Lion en diverse karstverschijnselen. De oostelijke lus, 10,5 km lang, heeft 11 stopplaatsen en brengt u van de Tienne Breumont naar de Fondry des Chiens via het kalkgrasland van de Abannets.

Deze toegankelijke en leerrijke wandeling neemt u mee op een echte reis door de tijd om het unieke geologische erfgoed van de provincie Namen te ontdekken.

Hoe zijn deze landschappen gevormd? Hoe kunnen ze worden geïnterpreteerd? Op basis van eenvoudige waarnemingen wordt in deze route het verband gelegd tussen de samenstelling van de ondergrond (geologie), het uiterlijk van het landschap (geomorfologie) en de bodem (pedologie). Kaarten, foto's, gedetailleerde teksten en kleurendiagrammen helpen u bij het observeren, beschrijven en interpreteren van het landschap om u heen.

Dit wandelboekje maakt deel uit van de collectie "Sentiers géologiques et pédologiques en Province de Namur" die u uitnodigt om ons milieu te begrijpen door een selectie van opmerkelijke sites te observeren met het oog van een geoloog en een pedoloog. Elk van hen illustreert een specifieke fase in de evolutie van ons continent.

Dit geo-pedologische reisproject, dat is opgezet door Vincent Hallet, professor aan het departement geologie van de Universiteit van Namen, werd gesubsidieerd door de Fondation Gouverneur René Close. Het werd uitgevoerd door I. Bonniver (UNamur), S. Rekk (UNamur), L. Bock (ULiège-Gembloux), P. Engels, M. Eugène, G. Mahy en Vincent Hallet in samenwerking met C. Willam, M. Gijsemberg, V. Brahy.


Spiral-bound Book - In French 15.00 €

InfoFor more information on VAT and other payment methods, see "Payment & VAT".

Specifications


Publisher
Presses universitaires de Namur
Editorial coordination by
Vincent Hallet,
Collection
Language
French
BISAC Subject Heading
SCI000000 SCIENCE > SCI026000 SCIENCE / Environmental Science
Onix Audience Codes
06 Professional and scholarly
CLIL (Version 2013-2019)
3395 GEOGRAPHIE > 3397 Géographie régionale, géographie des territoires
Title First Published
01 October 2021
Subject Scheme Identifier Code
: Sentiers géologiques et pédologiques en Province de Namur
Thema geographical qualifier: Namur (Province)
Thema subject category: Geology, geomorphology and the lithosphere

Spiral-bound Book


Publication Date
01 October 2021
ISBN-13
9782390291404
Extent
Main content page count : 50
Code
978-239029-140-4
Weight
316 grams
List Price
15.00 €
ONIX XML
Version 2.1, Version 3

Google Book Preview


Write a commentary