Toolkit Rekrutering en Selectie van Bestuurders


First Edition

Als men de rekrutering en de selectie van niet-uitvoerende of onafhankelijke bestuurders op een professionele manier wil aanpakken, kan de procedure ervan worden vergeleken met die van de rekrutering van leden van het topmanagement van een bedrijf. Het gaat erom de

noden van het bedrijf te bepalen, een profiel van de kandidaat op te stellen, de kandidaturen te vergelijken, te evalueren en uiteindelijk de kandidaat te kiezen die een toegevoegde waarde kan betekenen voor de raad van bestuur en dus voor het bedrijf.

Het doel van deze Toolkit is de voordelen van goede governance-praktijken te belichten door de verschillende stappen in de procedure te verduidelijken en praktische tips te formuleren.

Deze handleiding bestaat uit twee delen: een conceptueel deel, dat de aanwervingsprocedure van bestuurders beschrijft in tien stappen, en een praktisch deel met zeventien nuttige fiches.

Deze Toolkit handelt over de aanwerving van niet-uitvoerende of onafhankelijke bestuurders van naamloze vennootschappen en zal nuttig zijn voor elke raad van bestuur, elk benoemingscomité en iedereen die te maken heeft met de rekrutering en de selectie van bestuurders in een bedrijf van gelijk welke vorm of type, grootte of ontwikkelingsstadium. Ook toekomstige bestuurders kunnen hierin zeker inspiratie vinden.


Paperback - In Dutch 26.00 €

InfoFor more information on VAT and other payment methods, see "Payment & VAT".

Specifications


Publisher
Anthemis
Author
GUBERNA,
Language
Dutch
Publisher Category
Law
Onix Audience Codes
06 Professional and scholarly
Title First Published
08 December 2014
Type of Work
Monograph

Paperback


Publication Date
08 December 2014
ISBN-13
978-2-87455-774-3
Extent
Absolute page count : 92
Code
978-2-87455-774-3
Dimensions
17 x 24 cm
List Price
26.00 €
ONIX XML
Version 2.1, Version 3

Google Book Preview


Write a commentary